– For oss er konkurransene en livsstil.

Familien Ivarsson bruker sin Polar 730 på en litt spesiell måte. Her finner du uttrekkbar skioppbevaring og skistøveltørker. Samt oppbevaringsrom til hjelmer, ryggbeskyttere og annet utstyr. Det trengs hvis alle ting og hele familien skal få plass.

– Jesper ligger for øyeblikket på femteplass i en storslalåmcup, og det er konkurranser annenhver helg. Vi plasserer alltid vognen i nærheten av konkurransebakken. Da kan vi selv gå ut og inspisere underlaget og temperaturen. For oss er det perfekt, vi får bedre kontroll enn konkurrentene, sier pappa Bertil.

Jesper er 14 år, og slalåm er altså hans hovedinteresse. Han står både storslalåm og super-G. Drømmen er naturligvis landslaget, og da er antall timer på ski uhyre viktig. Den som står mest på ski, er gjerne den som står igjen som vinner.

– Etter at vi fikk campingvognen har jeg doblet antall timer på ski. I fjor ble det nærmere 1000 timer. Det er bra, men totalt må du jo opp til de magiske 10 000 timene for å bli veldig god, spøker han.

Campingvognen er som et skreddersydd konkurransehjem. Den uttrekkbare skiboksen er kledd med gummi, som de selv har lagt inn for å skåne stålkantene på skiene. Der ligger det også et spesialbygd smørebord. TV-en sitter på en veggfeste
og er koblet til en harddisk der familien lagrer høyoppløste filmer fra hver trening og konkurranse. På kveldene analyserer de tekniske detaljer og tider gjennom ulike deler av løypa. Hvor gikk det fort? Hvor skjedde feilene? Hva kan gjøres bedre?

– Ofte må vi følge med på renn andre steder i sanntid, og nettforbindelsen må derfor være perfekt. I tillegg gjør Jesper lekser via en appstyrt leksehjelp, og ofte via videoforbindelse med lærerne på ungdomskolen i Stockholm. I dag lar jo det meste seg løse med en bra forbindelse. Inne i vognen er det naturligvis en sko- og skistøveltørker, så hver økt startes med tørre, varme føtter. Et “must” for å unngå forkjølelse – alle vintersportsutøveres skrekk.

Når vi forlater Bertil og Jesper, kommer mamma Anne-Marie gående i slalåmstøv-lene. Nå blir det felles analyse av taktikken før morgendagens renn. For i morgen gjelder det. Da er det en ny konkurranse, og Jesper har en bronseplass fra i fjor å forsvare.

Start typing and press Enter to search